Categorieën
Auto&motor

Hoe kiest u een financiële lease?

Zakelijk financial lease

Een financiële lease is een lease die samen met een auto wordt gefinancierd. Het bedrijfsmiddel zelf wordt niet gebruikt; in plaats daarvan neemt de lease activa van de auto over, zodat u de waarde van het bedrijfsmiddel zelf kunt houden. Een financial lease wordt vaak ook een GAP-verzekering genoemd. GAP verzekering betekent “gegarandeerde auto bescherming.”

Type verzekering bij het Lease

Dit type verzekering wordt afgesloten in de vorm van een fysieke verzekering. Het is een eenmalige jaarlijkse verzekering. De premies zijn betaalbaar en de dekking is aanzienlijk. In veel gevallen kan de GAP-dekking het financiële verschil betekenen tussen het laten repareren van het voertuig of het in de kou laten staan waar het thuishoort.

De grondgedachte achter een zakelijke financiële lease is tweeledig. Ten eerste, als je totaal uw voertuig, de verschillende kosten voor reparatie zal worden betaald door de zakelijke financiële lease. Bovendien, als een voertuig totaal los is, zullen de verschillende kosten voor vervanging worden goedgemaakt door de GAP-dekking. Kortom, een GAP zorgt ervoor dat u uw verloren voertuig snel en efficiënt kunt vervangen.

Keuze bij een zakelijke financiële lease

De keuze voor een zakelijke financiële lease houdt echter risico’s in. De grootste en meest kwetsbare valkuil is dat de optie “volledige dekking” betekent dat in het geval van een totaal verlies, ongeacht de omstandigheden, de polis de vervanging en reparatie van het voertuig mogelijk zou maken. Een dergelijke “volledige dekking” zonder GAP is eigenlijk niet meer dan een basisverzekering. Het beleid is rudimentair en dekt misschien niet alle incidenten waarvoor een claim moet worden ingediend. Het gebrek aan uitgebreide dekking is misschien begrijpelijk gezien de uitdagingen van de financiering van een voertuig.

Een andere potentiële valkuil voor degenen die gebruik maken van zakelijke financiële lease is dat het beleid mogelijk niet alle van de incidenten die een claim nodig zal dekken. Als u gedwongen bent om een claim in te dienen, kunt u dit misschien niet doen omdat het beleid beperkt is. Bovendien dekken sommige Lease-polissen slechts een bepaald aantal claims per jaar, waardoor u ongedekt blijft voor andere claims die u in de toekomst misschien moet indienen. Als gevolg hiervan is een GAP-verzekering niet voor iedereen de ideale oplossing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *